Allerede som barn drømte Amund Kolflåth om å starte en egen bedrift, da han solgte sjokolade og snop fra en liten kiosk i hagen. I oktober går drømmen i oppfyllelse når han utvider det etablerte konseptet Safiren og åpner Nordens største Jura-butikk med egen kafe.

Gründerdrømmen startet som barn på foreldrenes hotell i Molde. På hotellet var han tett på driften både i oppvasken og da han fulgte etter vaktmesteren i gangene. I hagen laget han kiosk sammen med broren, der de solgte både sjokolade og snop, og leide ut tennisrackerter og minigolfutstyr til hotellgjester og naboer.

Jeg ble født inn i hotelldrift, og fikk service inn med morsmelka. Driften av hotellet var daglig tema rundt middagsbordet, og jeg fulgte nøye med, forteller eier og daglig leder av Safiren på Bystasjonen, Amund Kolflåth.
KIOSK: I hagen til hotellet laget Amund og broren en egen kiosk.
KIOSK: I hagen til hotellet laget Amund og broren en egen kiosk.

Brikkene falt på plass

Gjennom årene har han hatt mange ideer og forretningsplaner, men det var først da Øystein Fossdal la ut spesialbutikken sin, Safiren, for salg at Amund fant sin drøm. Det begynte med en handletur på Rema 1000 på Austrått, der han møtte en venn som tipset om salget av Safiren. I et par måneder lå ideen og kvernet, og til slutt tok han turen i butikken for å kikke.

- Det har alltid vært en drøm å starte noe eget. Da jeg overtok spesialbutikken, Safiren, i juli var det noe som falt på plass. Det kjentes veldig riktig. Jeg fikk en god tone med tidligere eier av Safiren, Øystein. I tillegg var det utrolig mye spennende i vareutvalget, forteller han entusiastisk.

SAFIREN: Øystein Fossdal drev Safiren i 24 år før Amund Kolflåth overtok i juli.
SAFIREN: Øystein Fossdal drev Safiren i 24 år før Amund Kolflåth overtok i juli.

Åpner Nordens største Jurabutikk i oktober

Hos Safiren selger han alt til kaffe, te, brygg og barutstyr. De selger også kaffemaskiner til bedrifter og har sitt eget vedlikeholdsverksted i butikken. 21. oktober utvider han konseptet og åpner Nordens største Jura-butikk i sammenheng med Safiren.

- Dette var min drøm da jeg begynte å se på Safiren. Jeg kommer fra reiseliv og har alltid jobbet for å skape opplevelser. Det ønsker jeg her også. Med et større område har vi muligheten for å lage en kafe og en større utstilling av kaffemaskiner, sier han.

HOTELL: På Knausen hotell i Molde vokste Amund Kolflåth opp.
HOTELL: På Knausen hotell i Molde vokste Amund Kolflåth opp.

- Hvordan blir det å åpne den nye butikken, 21. oktober?

- Gleder meg veldig til å åpne butikken og kafeen. Da får jeg vist min visjon og tanke om Safiren. Spesialbutikken som har en lang og viktig historie i Sandnes, og som har vært i endring hele tiden. Nå tar den et steg videre inn i fremtiden.

Hos Safiren finner du masse ulike typer spesial kaffe og te.
TE: Hos Safiren finner du masse ulike typer spesial kaffe og te.

Elsker å jobbe

Det viktigste han har lært av foreldrene sine er arbeidsglede. Familien hans har alltid jobbet mye og han har selv likt det bedre enn å studere. Ifølge Amund handler alt om å fokusere på det du synes er kjekt med jobben.

- Jeg blir ganske hekta på det jeg gjør og går inn i jobben med hele meg. Jeg har nok snakket mye om hotell i sosiale sammenhenger tidligere, men nå handler alt om Safiren. Den største gleden er å lykkes sammen med andre. Det tror jeg er den største gleden man kan ha. Jeg setter utrolig stor pris teamet jeg har med meg.
JURA: Amund og gjengen hos Safiren selger og reparerer Jura kaffemaskiner.
JURA: Amund og gjengen hos Safiren selger og reparerer Jura kaffemaskiner.