Glem tørre brødskiver til frokost, lunsj og kveldsmat og se heller fram til hjemmelaget, næringsrikt og smakfullt brød!

Kinsarvik Naturkost gir deg oppskriften:

Ingredienser

Til ett brød

Første steg:

50 g solsikkefrø

25 g sesamfrø

25 g linfrø

3 ss chiafrø

15 g kruskakli

75 g sammalt hvete (grov)

50 g sammalt rug (grov)

3 dl lunket vann

Evt. andre frø, nøtter og tørket frukt

Andre steg:

50 g sammalt hvete (fin)

12,5 g fersk gjær (eller 1/4 pose tørrgjær)

1/2 ss salt flak

250 g hvetemel

500 ml vann

Fremgangsmåte

Bland de første 7 ingrediensene (50 g solsikkefrø til 3 dl vann) i en stor bolle. Du kan tilsette andre frø og nøtter hvis du ønsker - hva med gojibær og sesamfrø?

Husk at når du baker brød anbefales det å bruke kaldt vann. Rør alt godt sammen og topp bollen med et lokk eller litt plastfolie. La den stå i romtemperatur i minst en halvtime.

Tilsett resten av ingrediensene. Hvis du har en kjøkkenmaskin med eltekrok kan du sette den på i 10 minutter, hvis ikke kan du elte for hånd i ca. et kvarter. La deigen heve seg til den blir dobbel så stor (ca. 1 1/2 time).

Finn fram en brødform og smør sidene - her kan du bruke andre alternativer til smør, f.eks kokosnøttolje. Hell oppi deigen og la den heve under et kjøkkenhåndkle i opp til 1 time. Forvarm ovnen (over- og undervarme) på 200 grader.

Før du setter brødet inn i ovnen kan du toppe det med ekstra frø og nøtter, og skjære små snitt på toppen. Sett brødet på nederste rist og la det steke til det blir gyldenbrunt. Det tar ca. 45 minutter.

Ta brødet forsiktig ut av formen og la det avkjøles på rist. Nyt!

For flere oppskrifter se https://www.kinsarvik.no/nyhet...