Hipp, hipp hurra!

Bursdag er en fantastisk anledning til å feire! Enten du planlegger et stort eller lite selskap finner du det du trenger til festen hos Nille . Om det skal være bursdag med venninnene, med klassen, med speidergruppa eller familien er det ikke så mye som skal til for å få festlig stemning. En deilig kake, lys som kan blåses ut, hatter og gode venner er en god start, og under finner du flere tips og inspirasjon til bursdagsfesten fra Nille.

FESTTEMA:

– Når barna skal velge tema for bursdagen er det fotball, pirat eller enhjørning som er på topp, forteller Vibeke Kaareng Rotegard, Nilles bursdagekspert.

Som kategorisjef for bursdagssortimentet i Nille er Vibeke oppdatert på hva som rører seg av trender innen bursdag, for både store og små barn.

– For de minste er det bursdag med fotball, pirat og enhjørning som tema som slår godt an. Pirat- og fotballbursdag er også topp for de litt større guttene, mens de litt større jentene ønsker seg gjerne et mer generelt pyntet tema, med eksempelvis hjerter, gull og sølv, forteller hun.

Skap bursdagsstemningen

Hva du enn velger, er det viktigste at det er pynt, masse pynt! Det er viktig at bursdagen oppleves annerledes enn hverdagen, og ballonger er den enkleste måten å få det til på.

Ballonger gjør mye ut av seg og du kan få de etter tema, i alle mulige farger, svart/hvitt eller bare i gull og sølv. Det har også blitt kjempepopulært med tallballonger (foliotall), sier Vibeke.

Kombinert med girlander og konfetti på bordet blir det bursdagsstemning på et blunk. Velg et bursdagslys utformet som tall, eller gå for en lysfontene med stjerneskudd/fyrverkeri som du kan sette på kaken, det er stor stas for de litt større barna.

– Det holder med levende lys på kaken i barnebursdag. Bruk gjerne batteridrevne lyslenker på bordet for å skape ekstra stemning, for det er ofte mye papir på bordet, tipser Vibeke.

Prikken over i-en med pinata

En festlig deltaker som er kommet for å bli i norske barnebursdager er pinataen. Den skal fylles med godteri, konfetti og/eller leker og slås i stykker slik at alt innholdet faller ut til glede for både bursdagsbarnet og gjestene.

Pinata er veldig i vinden, de forsvinner fort i butikkene! Vi har esel, enhjørning og ananas. Til vinteren kommer vi med en skattekiste og en regnbue, og det kommer en egen pinata i anledning Halloween i oktober, forteller Vibeke.

Cars, Spiderman og My Little Pony
Når det gjelder temaer relatert til figurer fra barne-TV, filmer og tegneserier troner My Little Pony på topp for jentene, og Cars og Spiderman kniver om førsteplassen blant guttene.

– Guttene ser ut til å være mest opptatt av at det må være nettopp den figurer de kjenner. Jentene går like gjerne for prinsesse eller enhjørningtema som My Little Pony-bursdag, eller andre mer generelle bursdagstemaer, slik som ballonger eller hjerter, sier Vibeke.

Take-away bursdag

Ute i siste liten? Fiks bursdagstemning på en-to-tre med noen ballonger og Nilles ferdige bursdagspakke, som inneholder alt du trenger til borddekningen.

Tema: Bursdag

Hos Nille finner du alt du trenger for å pynte til en morsom bursdag, og du kan velge helhetlige dekorasjoner i ulike mønstre, farger, svart/hvitt, gull og sølv, samt følgende temaer;

- Prinsesse
- Pirat
- Fotball
- Ballong
- My Little Pony
- Spiderman
- Cars
- Paw Patrol